TA KÖRKORT - MOPED

PRISER

KÖRLEKTIONER MOPED

Swish_Logo_liggande
Typ Pris
AM-utbildning klass 1, 45 km/h
8h teori + 4h körning, inkl. Teorifrågor & digital bok
6 000 kr
Förarutbildning klass 2, 25 km/h
10h teori, inkl. böcker + examinationsprov
2 200 kr

Swisha till oss: 1236580146

Ange personnummer i meddelandefältet.

utbildningar

Klass 1, AM

Det första man skall göra är att gå in på Transportstyrelsen.se och ansöka om ett körkortstillstånd. Där får man även fylla i en hälsodeklaration. Det krävs även att man kompletterar ansökan med ett syntest-intyg. Det kommer ni till oss på trafikskolan och gör. Om allt går bra med det, så skickar vi in det åt er. Efter ca. två veckor då alla papper kommit in ska det dyka upp ett körkortstillstånd i brevlådan hemma.

Hos oss får ni en teoriundervisning av behörig Trafiklärare i 8 timmar. Vi har valt att lägga teorin på två dagar. Vi vet av erfarenhet att det blir jobbigt för eleverna att fokusera och ta in så mycket information på bara en dag.I samband med att man bokar in sig på vår utbildning för mopedkörkort. Kommer ni att få möjligheten att boka körlektioner. De har vi delat upp i två delar om 2 timmar vid varje tillfälle. Alltså fyra timmar totalt.

När eleverna är klara med teorikursen och det är dags att komma till skolan för första körlektionen. Är det viktigt att eleven har en tunnare ”mössa” med sig. Detta är av hygieniska skäl då vi har många elever som lånar våra hjälmar. Det finns att köpa på kontoret om ni inte har något lämpligt hemma. All annan utrustning så som skyddskläder finns att låna på skolan.

När körningen är klar är det bara ett Teoriprov på Trafikverket som återstår. Det består av 70 frågor och man ska ha minst 52 rätt på 50 minuter. Har man läs och skrivsvårigheter som är dokumenterade kan man ansöka om förlängd provtid eller muntligt prov.

Klass 2 (förarbevis)

Då behövs inget körkortstillstånd. Det är inget krav på körning heller, men det krävs två extratimmar teori. Alltså totalt tio timmars teorikurs. De första åtta timmarna görs tillsammans med de elever som ska ha klass 1 moped. Ett teoriprov görs på Trafikskolan efter överenskommelse med kontoret. Dock några dagar efter avslutad teorikurs så att eleven hunnit med att läsa lite hemma. Det består av 35 frågor och man ska ha minst 28 rätt på 40 minuter.

utbildningstillfällen moped

Sommarlov -2024
Måndag o Tisdag 22+ 23/7-24 kl.10,00- 15,30
Sommarlov -2024
Måndag o Tisdag 12+ 13/8-24 kl.10,00- 15,30

våra mopeder

LÄTTKÖRDA & AUTOMATVÄXLADE

Mopederna vi använder oss är av märket Honda och de är extremt lättkörda.

Mopederna är automatväxlade vilket underlättar väldigt mycket i din mopedutbildning. 

för information och bokning vänligen ring oss på 054- 18 06 66